Visitor Counter

Free Stuff

Followers

Sunday, August 7, 2011

Tercapai jugak hajat aku...

Suasana berbuka di padang MPK




Yesss!! hari ini dapat gak aku berbuka puasa di padang MPK yang menjadi trend bg penduduk kuantan di kala bulan ramadan tiba..eheh..Bkn apa..Kalau tiap2 tahun kalau tak dapat berbuka kt padang tu jd mcm tak sempurna plak rasa dalam hati..Oppss!! bkn maksud aku tak sempurna puasa ek..Ni hajat di hati org kata..huhuh...


Dalam Seawal pukul 12 tgh hari dah kuar hari ni..Mula pergi tunas manja beserah sebab nk beli brg2 dapur skit..Tu pun kebetulan joe dan ira pergi sana..aku pun tumpang sekaki la join beli gakk...Aku beli ayam..beli rexona for men..dan  terima kasih gak air apple juice yg joe belanja..hehehe...xminum lg air tu..xpe..lepas ttp kedai ni aku minum ek joe..ira nk x?nak dtg umah mie ek..dah la air orange ptt beli kt carrefour tu dia tinggalnye merata rata..iskk..nnt carrefour dh blacklist kita nnt...ahaks..


Tapi td kt ECM bapak la ramainye..Macam ira ckp "macam ikan sardin"hehe...Tapi mmg normal la eekk bila dh bulan pose gini..mane tak ramai..semua org byk duit..nk shopping je keje...aku jugak sengkek..ahaks!...ira beli apa ekk td..dia beli baju kot..aku pun lupa...tp baju couple  dia nk cari tu xder dh skrg ni..dulu byk ada..dah bukan musim dia kot..dulu kt terminal bersepah...aku sampai geli je nk beli...tu pun ira beli utk apis..Tak lama kemudian kitaorg balik..tapi nk sampai ke kereta tu leh sesat lakk..huhu..salah aku sbb salah turun tmpt..lain masuk..lain plak tmpt aku kuar..lalalala~


Kitaorg balik dulu sbb nnt kul 6 nk kuar balik utk pergi berbuka di padang MPK..tu sebenarnya adalah Misi aku hari ni..Misi diorg aku xtauu la..huhuh...Sampai2 jalan kt taman kerang tu..Bapak la jem nye...Tak sanggup je rasa nk melihatnye..Pise plak aku xtaw dia kt mana..byk sgt manusia kt situ..Last2 aku turun dlu utk membeli apa yg ptt setelah kata putus tercapai..huhu..joe tak sihat..ira comfirm tak sanggup pergi..aku je la yg pergi dlu utk membeli juadah yg ptt..Tapi list dah ada..aku dh catat dalam hp lampu suluh aku tu..Antaranye...Nasi kukus..Nasi beriani..Nasi ayam boxing..murtabak..Karipap kentang(jgn keledek)..air plak..Air jagung..air keladi..air jambu...Semua aku beli kecuali karipap jd samosa..Nasi ayam boxing terlalu padat disitu..mmg xsanggup nk tgu..huhuh...maaf ek kalau ada xdpt beli...sy insan lemah..ehehe...


Setelah dapat beli semua tu...Aku berangkat ke padang yg sekankang kera aku dh booking..Kalau dulu tak silap area2 situ gak aku buka..mcm sama je tmpt dia..hehehe..Yg penting aku dpt buka sana..yahuuuu..nnt pergi lg..Kalau lagi ramai lg meriah...huhuh...Tapi 4 org je..kalau boleh aku nk 7-8 org..sapa la aku nk ajak lg ek..hmmm...lain kali laa...nnt tgk la pic kt bwh ni..pic aku xder.,.aku malu orgnye..ehhe...


Joe dan Zahar


5 comments:

Katak Hijau said...

tanak laa air epal.. dah nak terkencing2 dah minum air.. haha.. erkk.. "sekangkang kera aku yg booking?" maksudnya kera peliharaan mie ke yg booking? erkk.. dosa.. hahaha

Joe Black said...

ko cakap kat mana...tunas manja...jayen...eng hong...jaya gading...semua ko dah masuk dalam troli semua ko tinggal mcm tu je...ko mmg dah kena blacklist sin dengan pasaraya seluruh kuantan..erk...

Mie Fisher said...

ira~sekankang kera tu sekankang tikar mie bwk..wakaka...

Joe~ko yg tgl sokmo..aku yg jd mangsa..sian aku...wahahaha~

Don Juan de Markobang said...

pesal ko x ajak ya...smpai ati ko mie..dia suke ko..erkk

Mie Fisher said...

pise~aku ajak dh..dia say no...